Utazás önmagunk felé, avagy coaching egy coach szemével

2023. május 11., csütörtök

2023. május 2-án, A ’Versenyképes tudás és hatékony karriertervezés’ című kurzusunk utolsó alkalmával Dr. Pál Emesét láttuk vendégül.

Emese jogászként éveken át közigazgatási jogot tanított és abból is doktorált a Pécsi Tudományegyetemen, majd egy éles kanyart téve pályafutásában, elvégzett egy life coach tanfolyamot és aktívan praktizált az elmúlt években. Az felsőoktatás továbbra is életének része maradt, hiszen az MCC-ben elsősorban az Egyetemi Program Igazgatósággal működik együtt. Hallgatóközpontú hozzáállása azonnal megmutatkozott, hiszen rendhagyó módon egy asszociációs gyakorlattal kezdtünk a kurzuson. Ez a közvetlenség és hangulat végig megmaradt a beszélgetés során.

Emese tanulmányait Franciaországban kezdte a Toulouse-i Egyetem Jogi Karán. Beszélt külföldi élményeiről, ami igen hasznos volt számunkra, hiszen sok szakkollégista előtt áll még hasonló lehetőség. Tapasztalatait elmesélve bátorított minket arra, hogy kutassunk és vessük bele magunkat a tudományos életbe. Ennek okán került előtérbe a TDK témaköre, amely visszatérő és releváns elem a szakkollégium profilja kapcsán.

Sok változatos témát érintettünk a beszélgetés alatt. Szóba került az önismeret, a karrierváltás, valamint kiégés és ennek lehetséges megoldásai is. Érdekes volt megismerni, hogy mit csinál egy lifecoach és milyen kérdések megválaszolásában tud segíteni.

Az esemény jónéhány kérdéssel, további jó tanácsokkal és egy közös képpel zárult. Ezúton is köszönjük Dr. Pál Emesének, hogy eljött hozzánk és ilyen jó hangulatú és tanulságos beszélgetésben vehettünk részt.

Továbbá köszönjük a kurzus vezetőjének, Bokor Andrásnak az egész féléves munkát és azt, hogy ennyi izgalmas vendéget hívott meg hozzánk annak érdekében, hogy számos oldalról körbejárhassuk a pályaválasztással és karrierépítéssel kapcsolatos dilemmáinkat.​

​Stemler Lili

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük