Kutyasétáltatás a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványnál

2022. november 07., hétfő

2022.november 4-én lehetőséget kaptunk ellátogatni Gombára a Német Juhászkutya Fajmentés Alapítványhoz, ahol kettő fiatal, életerős németjuhász kutya Bogi és Rex sétáltatásával segíthettük az alapítványi dolgozók munkáját.

Ahogyan az alapítvány neve is sugallja, speciálisan a németjuhász fajtájú kutyák megmentésével és a legmegfelelőbb gazda megtalálásával foglalkoznak. Több mint tíz éves fennállásuk alatt már sok-sok kutyust mentettek meg és találtak számukra megfelelő helyet. Munkájukban hasonló mentalitást követnek, mint amiben a mi szakkollégiumunk is gondolkodik: nem számokban gondolkodnak.
Nem számokban mérik a sikert, hanem a megmentett kutyaéletekre lebontva.

Szigorú örökbefogadási követelményeknek kell megfelelnie az örökbefogadóknak. Túl kell jutniuk egy felállított kettős szűrőrendszeren, és vállalniuk kell bizonyos kötelezettségeket, amiket szerződésbe foglalnak örökbeadáskor. Ilyen például az örökbe fogadott kölyök kutyák ivartalaníttatása.

Véleményem szerint az alapítvány örökbefogadási mentalitását más állatokat örökbeadó szervezeteknek is érdemes lenne követnie. A szigorú szűrőrendszerükkel sokkal garantáltabb a sikeres örökbeadás. A felelős állattartás fontosságát ugyanis, nem lehet elégszer ismételgetni, kihangsúlyozni. Minden állat, legyen az megvásárolt vagy befogadott, megérdemli, hogy szeretettel forduljanak hozzá, a család tagjaként szeressék és élhesse az életét.

Ott jártunkkor megkérdeztük mi, miben tudnánk segíteni az alapítvány munkáját. Számomra meglepő válaszként nem tárgyi vagy pénz adományt kértek tőlünk, hanem időt. Ha tehetjük látogassunk el minél gyakrabban hozzájuk és segédkezzünk a kutyusok sétáltatásában.

A kutyák számára a foglalkozás, sétáltatás jelenti a legnagyobb értéket, amiből a gondozóktól, önkéntesektől soha nem kaphatnak eleget. 

Sándor Viktória

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük