Felvételi Mentorprogram – MENTORÁLT SZEMMEL

Idén is megszervezte a felvételi mentorprogramját a Magyary Zoltán Szakkollégium, ahol 15 bátor jelentkező vetette bele magát a szakkollégium életébe, kipróbálva milyenek is a mindennapok ebben a közösségben. A mentoráltak eligazodását hét mentor segítette, akik 2-3 fős csapatok kialakításával próbáltak családias hangulatot kialakítani és segíteni az eligazodást a programok és az SZMSZ berkeiben.

 

Beilleszkedésünk első löketét az ismerkedő est jelentette, ahol különböző kapcsolatépítő játék és kvíz mellett ismertük meg pontosan, kik is a mi „mentor anyáink és apáink”. A csipet-csapat az első találkozás után tovább mélyítette kapcsolatát, még hozzá úgy, hogy elővette a sportcipőt, hiszen először egy Gödöllői kiránduláson, majd egy fizikailag is átmozgató túrán, a Julianus-kilátóhoz, vettünk részt.

 

A csapat belevetette és képviselte magát a kari eseményeken is úgy, mint a kollégiumi napok hatos túrája, ahol a 12 résztvevő hat állomáson állta ki a feladatokat és végül hozta el az első helyet a Magyary számára. Kulturális téren is érzékenyítettük magunkat, ugyanis közösségünk az Állam és Társadalomtudományi TDK-val közösen tekintette meg a World Press Fotókiállítást, ami számos, napjainkban fontos témát dolgozott fel, amiről sajnos nem beszélünk eleget.

 

Október 24-én lett megtartva a már hagyománnyá vált III. Magyary bajnokság, ahol négy csapatba rendeződve versenyeztünk egymással, különböző kategóriákban. A feladatok között megmutathattuk tudásunkat csirkékről, történelemről, magyar legendák szólásairól, illetve híres dalszövegekből. A szoros küzdelmet egy sörpong bajnokság zárta, ahol a tavalyi győztes csapat, ismét megvédte becsületét és címét.

 

Mielőtt mindenki becsomagolta volna bőröndjét a másnapi útra, egy Halloweeni Pizzaestre gyűltünk össze, ahol a házilag készült pizzát olyan figurák állították össze, mint Dracula gróf, Wednesday Addams, Kim Possible illetve a három vakegér a Shrekből. 😉

 

Október 27-29-ig töltötte a csapat a Bevonó hétvégéjét a Bodajki Falutáborban. Habár a természeti erők ellenünk voltak, semmi sem tudta a csapat hangulatát szegni, hiszen a szervezők rengeteg játékkal (pl.: székfoglaló, amit sokan lehet utoljára általános iskolában játszottak, de ettől függetlenül véres harcok folytak a helyekért), illetve meleg teával készültek. Az estét (a nagyrészt a kabinet és mentorok által készített) paprikás krumpli, illetve a hajnali techno party zárta. Másnap szakmai programokra került sor, ahol csapatokba rendeződve kellett különböző témákról beszélnünk úgy, mint a rasszizmus elleni harc, Magyarország külpolitikája, illetve az oktatási rendszer. A szakmai előadások után a kabinet tagjai beszéltek nekünk egy kicsit, hogy nekik mi a munkájuk a szakkolin belül, illetve megválaszolták egyéb kérdéseinket is.

 

Beszámolóm végén szeretném megköszönni az összes mentor és kabineti tag munkáját, akik lehetővé tették, hogy a felvételi eljárásunk során minden segítséget megkapjunk, illetve, hogy ennyiféle programot és lehetőséget osztottak meg velünk. Természetesen voltak események, amikre nem tudtam kitérni, ide lehet sorolni a Társasjáték estet, egyetemi bulik előtti kis összeröffenéseket, Hernádi Zsolt, a MOL Nyrt. elnök-vezérigazgatójának vagy éppen Navracsics Tibor, területfejlesztési miniszter előadását, de meglehet említeni az Aurum Jogászklub eseményét, ahol Dr. Sulyok Tamás és Dr. Csehi Zoltán kerekasztal beszélgetését hallgathattuk meg.

 

Elképesztően hasznos és emlékezetes időszakon vagyunk túl, de úgy gondolom, a kalandok nekünk csak most fognak kezdődni, immár hivatalos szakkollégiumi tagokként!

 

Hegedűs Lilla

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük