Felvételi Mentorprogram – MENTOR SZEMMEL

Az előző évekhez hasonlóan a 2023/24-es tanév őszi félévében, szakkollégiumunk ismét megtartotta a több hónapon át tartó programját, ami nem más, mint a Felvételi Mentorprogram.

 

A Kabinet, a Koordinátor és a Mentorok idén is rengeteg programmal készültek a Mentoráltak számára, melyek segítségével megismerhettük felvételizőinket, illetve ők is betekintést nyerhettek a szakkollégium életébe.

 

Ebben az évben 14 mentorált vett részt a mentorprogramban, akik kettesével 7 mentorhoz kerültek. A mentorcsapatok között kialakultak testvércsapatok is, melyek segítették a mentoráltakat abban, hogy több emberrel alakíthassanak ki szorosabb kapcsolatot, illetve fokozatosan tudjanak beilleszkedni a szakkollégium közösségébe.

 

A mentorcsapatok kialakítása után, elkezdődött a programok sorozata. Rengeteg esemény várta a Mentoráltakat, melyek szakkollégiumunk mindhárom alappillérét bemutatták: a szakmaiságot, a közösséget és a társadalmi felelősségvállalást is. Ezeken a programokon a felvételizők megmutathatták mennyire nyitottak és elkötelezettek a szakkollégium iránt, illetve hogyan tudnának integrálódni a közösségbe. A programok között szerepelt például kirándulás a Julianus-kilátóhoz, a hagyománnyá vált Magyary bajnokság, Társasjátékestek, Halloween-i Pizzaest és egy közös Teadélután is.

 

A legfontosabb esemény, azonban a Bodajkon megrendezett Bevonó hétvége volt. Ez egy három napos programsorozat volt, ahol a mentoráltak megmutathatták, hogy mennyire sikerült integrálódniuk a szakkollégiumba, illetve szakmai feladatokat is teljesítettek.

 

A hétvége után elérkezett az idő ahhoz, hogy a felvételizők szakmai tudásukról is számot adjanak. Egy általuk választott témából beadandót kellett készíteniük, melyet a tagság előtt előadhattak, prezentáció formájában. Ezután már csak az utolsó lépcső maradt, ami nem volt más, mit a felvételi elbeszélgetés.

 

Ezt követően pedig a Kabinet, a Mentorprogram Koordinátor és a Mentorok nehéz feladat elé érkeztek, ugyanis el kellett dönteniük, hogy kik nyernek felvételt a Magyary Zoltán Szakkollégiumba. Hosszas megbeszélés és tanácskozás után végül 7 új embert köszönthettünk a csapatunkban, a kihirdetés után lezárult a program.

 

Összességében úgy gondolom, hogy sikeres Mentorprogramot zárhattunk, hiszen olyan emberek kerültek be a közösségünkbe, akik fontos tagjai lehetnek majd a szakkollégium életének.

 

Hegyes Gréta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük