Vendégünk: Bordás Gábor

Szakkollégiumunk minden évben több kurzust is szervez tagjai számára. Ebben a félévben elindult „A közigazgatásban dolgozókkal kurzus”, amely keretein belül több közigazgatási vezetővel ismerkedhettünk meg.

Az első alkalmat dr. Bordás Gábor közigazgatási államtitkár tartotta számunkra. Ezen az eseményen először Államtitkár Úr beszélt a karrierútjáról, hogy hogyan is került a jelenlegi pozíciójába, illetve milyen feladatokat kell ellátnia.

Az előadás után egy kötetlenebb beszélgetés keretében feltehettük kérdéseinket. Itt szó esett arról, hogy milyen motivációja van munkája elvégzéséhez, illetve hogyan lehet összeegyeztetni a munkát és a magánéletet. Ezután kérdésként még felmerült, hogy milyen is pontosan a „jó vezető”, milyen kapcsolatban van a beosztottjaival. Választ kaphattunk arra is, hogy a friss diplomásoknak mely kompetenciák jelenthetnek előnyt álláskeresés során, illetve hogyan is érdemes megjelenni, viselkedni egy felvételi elbeszélgetésen, mire szokott különösen odafigyelni, ha új embert vesz fel. Felmerült még témaként az is, hogy mit gondol, mint munkaadó arról, hogy a hallgatók az egyetem mellett közigazgatási munkát vállalnak.

Összességében rengeteg információval és tanáccsal gazdagodhattunk, és ezúton is köszönjük Államtitkár Úrnak, hogy időt szánt ránk, ellátogatott hozzák és megosztotta tapasztalatait!

 

Az esemény a Nemzeti Tehetség Program keretében valósult meg.

 

Hegyes Gréta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük