Magánjogi Kutatóműhelyesek publikációi

Mint minden félévben, a 2022/2023-as tanév tavaszán is elindult a Magánjogi Kutatóműhely öt lelkes taggal. A témánk az Alimentációs kötelmek volt, amelyről egy előadás meghallgatása után elkezdtünk egy számunkra érdekes, kiválasztott témában kutatni. A féléves munka során előre leegyeztetett konzultációs alkalmak segítették a kutatási munkálatokat. Illetve ezeken felül, volt lehetőségünk külön személyes konzultációra is. Az alkalmak igen hasznosnak bizonyultak, sok ötletet kaptunk a továbbhaladáshoz.

 

A félév vége felé, már mindenkinek összeállt a saját kutatása, pont időben, mert jött a bemutatási határidő. A hagyományokat megőrizve most is előadtuk egy körülbelül 10 perces előadásban a kutatási eredményeinket. Az esemény meg volt nyitva az egyetem hallgatói előtt is, így kisebb közönség előtt szemléltethettük mire jutottunk egy félév alatt.

 

Ezen felül az a megtiszteltetés is ért bennünket, hogy felajánlották számunkra publikációs lehetőséget. Azonban ennek a folyamata már a nyárra és a következő, 2023/2024-es őszi félévre maradt. Még a 2022/2023-as félév végén, a nyár kezdete előtt volt ezzel kapcsolatba egyéni konzultációnk. Ott megbeszéltük, hogy kinek, mit kell még hozzátenni a kutatáshoz, hogy egy megfelelő publikáció készülhessen el, illetve a formai és időbeli követelményekről is itt esett szó.

 

A nyári szünetben elkezdtünk foglalkozni a kutatás publikációvá formálásával. Majd szeptember elején elküldtük az irományainkat egy ellenőrzésre. A visszakapott javításos szöveget egy újabb konzultáció során átbeszéltük. Javítás után léphettünk is az utolsó fázisba. A kész publikációs szövegeket elküldtük az utolsó ellenőrzésre. Ha minden jól ment, akkor már csak arra vártunk mikor jelenik meg a kiadvány.

 

Október végén jött is az email, hogy megjelent az Opuscula Iuvenum Ecxellentissima különszámában annak a három embernek a publikációja, akik végig csinálták a teljes folyamatot. Így összességében egy igen izgalmas és produktív félévet zártak a szakkollégisták, a Magánjogi Kutatóműhely 2022/2023-as tanév második félévében.

 

 

Lovász Laura Olimpia

A publikációkat készítették:

  • Németh-Sámik Anna Dorottya /Tartási és életjáradéki szerződések jó erkölcsbe ütközése gyógyíthatatlan betegség esetén/
  • Lovász Laura Olimpia /A speciális, megbízási szerződésen alapuló ellátások (az otthonházban/szociális intézményben ezen szerződés keretében nyújtott szolgáltatások) és összevetésük a tartási és életjáradéki szerződéssel/
  • Ipacs-Szabó Noémi /A „Lakásért életjáradék program” részleteinek és visszásságának felderítése/ A Civilisztika Tanszék honlapján már elérhetőek az összefoglalók.

 

Az alábbi link segítségével megtekinthetőek:

https://antk.uni-nke.hu/tanszekek/civilisztikai-tanszek/opuscula-iuvenum-excellentissima

 

Ezúton is gratulálunk tagjainknak a sikeres kutatásokhoz, az eredményes munkákhoz!

 

Köszönjük a Civilisztika Tanszék oktatói által nyújtott szakmai segítséget!

 

Megvalósult a Nemzeti Tehetség Program keretében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük