Évzáró közgyűlés 2022

202022. július 31., vasárnap

Mint minden évben, idén is egy több napos programsorozattal egybekötve szervezte meg Szakkollégiumunk az évzáró közgyűlését, mely idén 2022. július 21-24. között került megtartásra.

Az első nap kalandosan indult, hiszen a társaság egyik fele – a csoportlétszámból adódóan- busszal utazott, míg a másik fele vonatozni kényszerült. Az érkezést követően megkoszorúztuk névadónk szobrát Michl Józseffel, Tata polgármesterével és a Magyary Népfőiskolai Társaság (továbbiakban MZNT) képviselőivel együtt. A koszorúzás után meginvitáltak bennünket a Tatai Városházán, ahol a város polgármestere köszöntötte a társaságot, majd Borsó Tibor, az MZNT elnöke is üdvözölt minket, végük a Népfőiskolai Társaság bemutatta tevékenységét és a beszélgetés közben megállapítottuk, hogy milyen örvendetes, hogy a hagyományokat követve minden nyáron visszatérünk Tatára és milyen szerencsések vagyunk, hogy ilyen nagy örömmel fogadnak bennünket!

A csütörtöki nap következő állomása az MZNT szervezésében az Agostyáni Ökofalu volt, ahol 2 órát tölthettünk el a természetben, távol a nyüzsgő várostól. Érdekes volt megtapasztalni, hogyan él egy „zero wate” szellemében élő falu. Érdekes tapasztalat volt látni azt is, hogy milyen módon vannak kialakítva ezek az öko falvak, hiszen például nem mindegy az sem, hogy milyen állatot és milyen mennyiségben tarthatnak a közösségben lakók. A körbevezetésünk után előadásokat hallgathattunk meg, ahol megkínáltak bennünket mindenféle gyógyteával. Az egyik a madarakról szóló előadás után sokkoló volt látni, hogy milyen sorsra jutnak – nem is olyan későn- a vándormadarak a globális klímaváltozás következményeinek hatására. Végül következett az utolsó MZNT-vel közös programunk: Magyary Zoltán emlékéül felállított kopjafa megkoszorúzása Héregen.

A nap hátralevő részében közösen sütöttük meg, majd fogyasztottuk el a vacsoránkat a tűz körül. A vacsora után pedig következett az est fénypontja, a már- már hagyománnyá váló  „Magyary- kvíz” az Igazgató Úr szervezésében.

A második napon a reggeli után workshopokat tartottunk a Szakkollégium jövőjéről, a közösségi média és a honlap kihasználtságáról, a Szakkollégium pénzügyeiről, a szakmai kapcsolatépítésről és a közösségi eseményekről. A kiscsoportos foglalkozások után az ebéd következett, majd megtartottuk a plenáris ülésünket, ahol egyeztettük az elképzeléseinket. Az est befejezéseként, már a vacsora után közösségi programokon vehettünk részt, valaki társasjátékozott, valaki énektudását megcsillogtatva karaokéval nyűgözte le a társait stb.

A harmadik nap már fáradtabban kelt a társaság, délelőtt közös játékokon vehettünk részt, de volt aki inkább a pihenést választotta, hiszen hosszú és fontos nap állt előttünk, ugyanis az ebéd után kezdetét vette az idei – rekordhosszúságú- évzáró közgyűlésünk. A Közgyűlés meghallgathatta a Kabinet és a munkacsoportok beszámolóit, megválasztottuk az Év Szakkollégistáját (innen is gratulálunk Garamvölgyi Dávidnak!), illetve a tisztújítás során az előző Kabinet egy év után leköszönt és a Közgyűlés új Kabinetet választott a következő évre. Munkájukhoz kitartást és sok sikert kívánunk!

A közgyűlés végeztével fotózás következett: született kép a régi Kabinetről, az új Kabinetről, a pénzügyi vezetők, a titkárok és a kommunikációs vezetők generációjáról, de természetesen az elmaradhatatlan csoportképek is elkészültek a naplementében. A vacsora után sor került – immár másodjára- a Magyary Szépségversenyre is, ahol az indulók szórakoztatták a zsűrit és a jelenlévőket. Gratulálunk az idei győztesünknek (aki egyébként alumni közösségünk egy igen aktív tagja), aki megkapta a tavalyi év győztesétől az oklevelet és a koronáját! Az est további részében szabadon szórakoztunk és élveztük egymás társaságát, és értékeltük azt, hogy újra együtt a csapat.

Vasárnap korán keltünk és egy gyors reggelit követően közösen indultunk útnak és hagytuk hátra magunk mögött Héreg nyugalmát és ezeket a csodás együtt töltött napokat.

Szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy nagyon szuper emlékekkel gazdagodtunk és mindnyájunkban örök emlék marad ez a pár nap. 

Körmendi Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük