VII. Móra Konferencián

Szakkollégistáink közül ketten, Ipacs-Szabó Noémi és Szóláth Ákos vettek részt a VII. Móra Kárpát-medencei Interdiszciplináris Konferencián, melyet november 17-19. között tartottak Szegeden, a Móra Szakkollégium épületében.

 

Élménybeszámoló résztvevő szemmel:

Vasárnap délelőtt útra keltünk, hogy vonattal leutazzunk a konferencia helyszínére. A megérkezéskor segítőkész szervezők álltak rendelkezésünkre, eligazítottak minket az épületen belül. A fogadtatás részeként még kávéval is kínáltak minket, ami az előadások előtt kifejezetten jól tudott esni az embernek.

 

Majd könnyen megtaláltuk a Jogtudomány III. szekció helyszínét, ahol jómagam is előadtam, ismertettem a Magánjogi Kutatóműhelyben végzett kutatásomat. Előadásom címe: A „Lakásért életjáradék program” részleteinek és visszásságának felderítése volt. A prezentálás befejezte után számos kérdést tettek fel a közönség soraiból, melyek egytől egyig nagyon érdekesnek és hasznosnak bizonyultak.

 

Szóláth Ákos a Nemzetközi jog, nemzetközi kapcsolatok, biztonságpolitika szekcióban mutatta be tanulmányát a Nemzetközi Büntetőjoggal kapcsolatban. Előadásának címe: Mission Impossible? – A Nemzetközi Büntetőjog alkalmazásának problémái az Orosz-Ukrán konfliktus esetében. Nagyon magas szintű, színvonalas előadást hallgathattunk meg Ákostól.

 

A szervező Szakkollégium hivatalos oldalán megtalálható a konferenciáról egy részletes beszámoló, amelyből a következő mondatot szeretném kiemelni: „Az előzetes várakozásokat is felülmúlva 13 felsőoktatási intézmény 22 szakkollégiuma képviseletében 160 előadó jelentkezett a konferenciánkra, amely konferenciáink történetében abszolút csúcs.”

 

Nagyon jó érzés volt, egy ilyen nagy volumenű konferencián részt venni, mint előadó.

 

Köszönjünk a lehetőséget!

 

Ezúton is bátorítok mindenkit, az elkövetkezendő időben, ha lehetősége lesz rá, próbálja ki magát, menjen konferenciákra! Minél több konferencián veszünk részt, adunk elő, annál nagyobb tapasztalattal, rutinnal fogunk rendelkezni, ami megfizethetetlen. Igaz a mondás: Gyakorlat teszi a mestert!

 

Ipacs-Szabó Noémi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük