Prezentáló est

2023. november 9-én, csütörtökön került sor a szakkollégiumi mentorprogram utolsó mérföldköveinek egyikére, a beadandók előadására.

 

A Mentoráltak, az általuk választott témákból készítették el prezentációjukat, így a paletta különösen színesre sikeredett: A Vitézi rend kialakulásától, az internetes zaklatáson át, egészen a sportban megnyilvánuló politikáról is hangzott el előadás.

 

Kiváltképp fontosnak tartjuk, hogy Mentoráltjaink előadói képességeiket is megcsillogtathassák, hiszen később nemcsak az egyetemi és a szakkollégiumi életben tudják kamatoztatni ezt a készséget, hanem a munka világában is nagy érték, ha valaki jól tud előadni.

 

A hangulat családias volt, az előadók kiválóan teljesítették feladatukat. Valamennyi bemutató, akár egy későbbi TDK dolgozat alapjául is szolgálhat.

 

Ipacs-Szabó Noémi

A következőkben egyik Mentroáltunk, Kovács Noémi beszámolóját olvashatjuk:

November 9-én, csütörtökön került megrendezésre a szakkollégiumi mentorprogram utolsó előtti mérföldköve, a beadandók előadása. Mindenki egy általa választott témában készítette el a prezentációját, de természetesen nagy volt az izgalom a kezdetektől fogva.

 

Az előadások családias keretek között zajlottak, felhőtlen hangulatban.

 

  • Müller Gyuri előadása megadta az alaphangulatot, hiszen a sport és a politika kapcsolata felborzolta a kedélyeket, mindenki szívesen osztotta meg álláspontját a témával kapcsolatban.

 

  • A második előadást Kovács Noémi tartotta az internetes zaklatás témaköréről, ahol a szakkollégium igazgatója is bekapcsolódott online kérdéseivel.

 

  • Vitéz Dani a „nomen est omen” elvén alapulva a Vitézi rend kialakulásáról készítette beszámolóját, amelynél egy időutazásban vehettünk részt egészen Horthy-ig.

 

  • Ezután egy roppant interaktív előadás következett Treszkony Peti által, aki a sokak által rettegett római jog témaköréből prezentált, a rengeteg kacagás mellett természetes sokat tanultunk római ősatyáinkról.

 

  • Hegedűs Lilla témaköre osztotta meg talán a legjobban a szakkollégiumot. Heves viták alakultak ki, amit külső szemlélőként is élvezetes volt hallgatni, hiszen kulturált keretek között ritka az ilyen intenzív beszélgetés.

 

  • Utolsó előtti előadóként Kecskeméti Árpit hallgathattuk, akinek, bár beépített emberei voltak az interaktív feladatánál, de valami hiba csúszott a gépezetbe, mert amint reflektorfénybe kerültek, ők is teljesen belemerültek a feladatba, és elfelejtették, hogy nekik az előre megbeszélt válaszokat kellett volna adni. De a jó hangulat, itt sem maradhatott el.

 

  • Az esemény zárásaként Ratatics Mátét hallgathattuk online, bár voltak technikai nehézségek, ő is tisztességesen helytállt. Örök kérdés marad, vajon volt-e rajta nadrág az előadása közben. 😉

 

Összességében: A Mentoráltak bátran teljesítették kötelezettségüket és a kérdéseknél is állták a sarat. Kellemes órákat töltöttünk együtt, ahol nem volt híján sem a nevetés, sem a jó hangulat!

 

Kovács Noémi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük