Meghívott vendégünk: HOFFMAN PÁL, TÖKÖL POLGÁRMESTERE

2024. március 27-e Szakkollégiumunk számára kimagasló dátum volt, hiszen Hoffman Pál urat, Tököl Polgármesterét fogadhattuk az Aurum Jogászklubban.

 

Magyarország, egyik legrégebb óta hivatalban lévő polgármestere tartott érdekes előadást Szakkollégiumunk tagjainak, melynek címe “Önkormányzati innováció és kreativitás 34 távlatából” volt.

 

Az est folyamán, olyan példákat és történeteket osztott meg velünk Polgármester úr, amelyek valódi élményekre épültek. Az előadás során őszinte érdeklődéssel és figyelemmel hallgattuk Hoffman Pál szavait. A témája nemcsak érdekes volt, hanem személyes élményekkel is gazdagította, ami közelebb hozta hozzánk az önkormányzati innovációt és kreativitást.

 

Polgármester úr felkészültsége kimeríthetetlen, ugyanis hozott magával egy újságcikket minden jelen levő szakkollégistának, amiben Tököl település fejlődését és az Ő polgármesterségének gyümölcseit csodálhattuk meg.

 

A beszélgetés során érintettük többek között a rendszerváltozást és a velejáró önkormányzati/tanácsi rendszer változásait, a helyi és megyei önkormányzatok közötti kapcsolatokat, a helytörténelmet és ennek fontosságát, illetve fenntartását. Természetesen, a 21. századból nem hiányozhatott a fenntarthatóság és a zöld energia kérdése sem.

 

Az előadás végén lehetőségünk nyílt feltenni kérdéseinket, melyekre Hoffman Pál rendkívüli kedvességgel és alapossággal válaszolt. A “kérdések rovat” a végére már-már egy ötletbörzévé alakult, esett szó hagyományőr programokról, új emlékmű avatásról, sőt még egy tököli szakkolis airsoft/paintball ötlete is felmerült.

 

Mindenki nagyon élvezte a beszélgetést. Polgármester úrtól egy kiváló előadást hallhattunk, az esemény végére egy kérdés sem maradt megválaszolatlanul.

 

Ezúton is köszönjük, hogy elfogadta meghívásunkat! Köszönjük a tartalmas és színvonalas előadást Polgármester úrnak!

 

Az esemény a Nemzeti Tehetség Program keretében valósult meg.

 

Bonyai István Dániel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük