Bevonó hétvége 2023

Október utolsó hétvégéjén (2023. 10. 27- 19.) került sor Mentorprogramunk egyik legfontosabb állomására, a BEVONÓ TÁBORRA. Tagjaink és mentoráltjaink Bodajkon töltöttek néhány napot, ahol lehetőségük volt még jobban megismerni egymást, szakmai feladatokban megmutatni tudásukat, valamint csak úgy “jólérezni” magukat.
A rettentő hideg ellenére, aktív napokat tudhatunk magunkénak, hiszen a programok között szerepelt:

  • workshop,
  •  szakmai tájékoztató,
  • játékok,
  • közös főzés,
  • állatsimogatás.

 

Az első napon, a megérkezés után a csapat nagy része táncra perdült, hiszen hiszünk a mondásban: Ha fázunk, mozogni kell! Hogy valósággal megvédett-e bennünket a mozgás a megfázástól, azt nem tudjuk, azonban a zene, a tánc megalapozta a hangulatot. Ezt követően ebédidő közeledett. Volt, aki még az otthonról hozott megszokott falatokhoz ragaszkodott, de volt, aki kipróbálta a közelben lévő egyetlen étterem kínálatát. A hozott, illetve rendelt ételeket közösen fogyasztottuk el. Utána játékos programmal indítottunk, különféle csoportjátékok kerültek terítékre. Este közös főzés vette kezdetét. Az eszközök hiánya, a szűkös konyhai felszerelések kötöttek minket, de mindezek ellenére nagyon finom virslis paprikás krumpli lett a végeredmény. Mindenki igyekezett kivenni a részét az előkészületből. Volt, aki burgonyát pucolt, kockázott, de volt, aki a hagymával foglalatoskodott, természetesen valaki a „gáztűzhelyt” is mindig felügyelte. A munkamegosztásnak köszönhetően időben elkészültünk és finom, meleg vacsora került az asztalra, mint egy nagy család úgy fogyasztottuk el. Mind elfogyott, ez talán azt bizonyítja, hogy jól sikerült és éhesek is voltunk.

 

A szombat reggel nem indult korán, 10 órától lehetőség volt reggelizni, amit mindenki magának készített el, az előre bevásárolt alapanyagokból. Finom melegszendvicsek tömkelege készült. A szombati nap a szakmaiságé volt. Mentoráltjaink párokba rendeződtek, így dolgozták ki a húzott témát, mely a „pszichológia szerepe az oktatásban” egészen „az Európai Unió helyzete 2030-ig” lehetett, ezzel is érzékeltetve azt a sokszínűséget és rugalmasságot, ami jó, ha megvan bennünk. Majd helyet kapott a szakmai blokkon belül a kabineti pozíciók bemutatása, valamint az SZMSZ főbb részeinek ismertetése. Különösen fontosnak tartottuk, hogy már mentoráltként megismertessük őket eme tényekkel. A tanulásnak is megvan az ideje, a későbbiekben, ha már tagként tevékenykednek közöttünk, legjobb, ha mindez alaptudásnak számít.

 

A nap további részében játszottunk, teáztunk. A forró teára mindenkinek hatalmas szüksége volt a hideg időben, hogy átmelegedjen. Az este, már jól ismert játékokkal zárult, mely közül a legsikeresebb a Tömény Történelem nevű volt.

 

Vasárnap délelőtt útra keltünk, fáradtan, de abban a tudatban indultunk haza, hogy egy szuper csapat kovácsolódott össze.

 

Bízunk benne, hogy mindannyian jól éreztétek magatokat, és meghatározó élményként gondoltok vissza erre a hétvégére! Azonban még a mentorprogramnak nincs vége, szuper programokkal készülünk Nektek!  

Most beszéljenek a képek!

 

 

Ipacs-Szabó Noémi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük