Szakmai esemény az Aurum Jogászklubban

Sulyok Tamás, és Csehi Zoltán beszélgetése sok aktualitást foglalt magába, az Európai Uniós jog, és a nemzeti jog kapcsolatának viszonylatában, valamint az európai integráció, és a nemzeti szuverenitás egyensúlyának kérdéséről.

 

A Szakkollégium részéről öten vettünk részt az eseményen, amely az Aurum Alapítvány által került megrendezésre. A beszélgetésen a meghívott vendégek rengeteg értékes ismeretet, és gondolalatot osztottak meg velünk. Az Uniós, és a hazai jog tekintetében kitértek többek között az EU-s, illetve a magyar jogszabályok illeszkedésére, harmonizációjára. Illetve, a tárgyalt témák között tudhattuk még, hogy az Alkotmánybíróságnak milyen lehetőségei vannak a nemzeti alkotmányos értékek védelmére, illetve milyen módon befolyásolják az Európai Unió Bíróságának döntései az Alkotmánybíróság munkáját.

 

A beszélgetés után a meghívottakkal, illetve a többi résztvevő hallgatóval kellemes hangvételben volt lehetőségünk beszélgetni, és kapcsolatokat kialakítani, melynek az Alapítvány által tartott állófogadás, és borkóstoló remek lehetőséget biztosított.

 

 

Laskovics Ádám

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük