„Sok kicsi sokra megy!” – Márciusi jócselekedetünk

​2023. március 21., kedd

Idén először Szakkollégiumunk is csatlakozott egy nemes céllal létrejött kampányhoz, ami nem más, mint a #nemluxustáska. A kezdeményezés még újkeletű, 2019-ben indult először útjára. Az első #nemluxustáska kampány keretében több, mint 10.000 táska gyűlt össze, tavaly pedig az adományozott táskák száma, egészen pontosan 13.683 darab volt. 2023-as adat még nem áll rendelkezésünkre, hiszen március 15-én zárult le a gyűjtési időszak.

De, hogy mi is ez pontosan? Ha még nem hallottál róla, röviden elmeséljük, de ha részletesen utána olvasnál, esetleg a jövő évi kampányba te is becsatlakoznál, az alábbi oldalon mindent megtalálsz: https://nemluxustaska.hu/

A mozgalom célja, hogy különböző higiéniás termékekkel, alapvető tisztálkodási szerekkel megtöltött táskákkal, rászoruló, szerényebb körülmények között élő lányokat, nőket, hölgyeket támogassunk.

Habár, úgy véljük, minden életkorban fontos és érdemes figyelmet fordítani az érzékenyítésre, arra, hogy élnek körülöttünk olyanok, akik az alapvető szükségleteket sem engedhetik meg maguknak, sokszor önhibájukon kívül kerülve ilyen élethelyzetekbe. Talán nem az egyetemista korcsoport az, aki a leginkább megteheti, hogy adományozzon, hiszen sokunk még nem rendelkezik önálló keresettel, ha mégis, a bevételt leginkább saját létfenntartásra, megélhetésre kell fordítania.  Mégis, egy kósza ötlettől vezérelve, kikerült a felhívás a Magyarys csoportba, ahol pozitív fogadtatásban részesült a felvetés, így sikerült gyorsan megtöltenünk néhány táskát kozmetikumokkal, tisztálkodási szerekkel. Ilyenkor érzem azt, nem véletlen, hogy Szakkollégiumunk egyik alappillére a társadalmi felelősségvállalás.

A szervezők egységcsomagokat vártak, evvel is törekedve arra, hogy csak a legszükségesebb dolgok kerüljenek a csomagokba, illetve egy-egy csomag között ne legyen hatalmas eltérés. Az alábbiakkal töltöttük meg, jó állapotú, de már általunk nem használt táskáinkat: egészségügyi szárnyas betét, szappan, tusfürdő, sampon, hajbalzsam, kézkrém, maszk, kézfertőtlenítő, fogkefe, fogkrém, dezodor és egy kedves üzenet az ajándékozottnak.

Büszkén kijelenthetem, hogy három bőségesen telepakolt táskával járultunk hozzá a kampány sikerességéhez! A Foxpost automatáin keresztül ingyenesen feladhattuk a csomagokat, emellett természetesen a hagyományosabb módszer is a rendelkezésünkre állt, hiszen személyesen is le lehetett adni a megadott napokon az 5. kerületi gyűjtőponton. Az idő rövidségét és a praktikusságot szem előtt tartva, a csomagokat az automatákon keresztül szerettük volna leadni, ahol azzal szembesültünk, hogy az adományoknak kijelölt rekeszek, szinte zsúfolásig voltak. Így a három táskát végül két különböző Foxpost automatában sikerült elhelyeznünk.

Az idő rövidsége ellenére, mi, Magyarysok ismét bebizonyítottuk, hogy összefogással, együttérzéssel, egy jó cél érdekében mindig tettre készek vagyunk!

Ipacs-Szabó Noémi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük