Sikerek és kihívások – Egy közigazgatási államtitkár életútja 

2021. november 06., szombat

A  2021 október 27-ei nyílt eseményünkön dr. Janó Márk Ádám a Miniszterelnökség közigazgatási államtitkára volt a vendégünk. Az esemény a Nemzeti Tehetség Program keretében valósulhatott meg. Az eseménnyel a célunk az volt, hogy az este folyamán a hallgatók megismerkedhessenek a közigazgatási államtitkársághoz vezető úttal és megismerhessék az Államtitkár Úr mindennapjait, kihívásait.

Az esemény első szakaszában a tanulmányairól, a politikai és a versenyszférában végzett munkáiról tapasztalatairól beszélgettünk az Államtitkár Úrral. Megtudhattuk, hogy sokáig kerülte a jogi pályát, de aztán az egyetemi érdeklődési körének – az alapjogoknak – hatására kezdett el dolgozni egy rövid kitérő után az Országgyűlés Emberi Jogok Bizottságánál. Az Országgyűlési vizsgálóbizottságokat elemezve az Államtitkár Úr arra jutott, hogy a vizsgálóbizottságok szerepüket tekintve kiüresedtek.

Az munkaszervezésével kapcsolatban megismerhettük a mindennapjait. Beszélt a sokszor több órás közigazgatási államtitkári értekezletekről és a rendszeres vitákról, feladatokról, amelyeket el kell látnia. A hallgatóság számára érdekes volt belelátni a sokszor feszes munkatempóba.

Az est folyamán szó esett még a pozícióhoz szükséges ismeretekről kompetenciákról. Az Államtitkár Úr kifejtette, hogy rendkívül nagy rugalmasság és munkabíró képesség szükséges a pozíció ellátásához, továbbá bátorította a hallgatóságot a közigazgatási pályán való maradásra. 

Garamvölgyi Dávid

Az esemény a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósult meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük