Segédkezés a gödi Gondviselés Házában

2022. október 7., péntek

A Magyary Zoltán Szakkollégium tagjai a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve segédkeztek a Szeretetszolgálat gödi központjában, a Gondviselés Házában október 7-én.

Az otthonban fogyatékkal élő emberek laknak, így betekintést kaphattak a szakkollégisták arról, hogyan is élnek az emberek egy ilyen helyen. A kedves fogadtatás és rövid körbevezetés után a szakkollégisták nekiláttak a munkának, sziklakert rendbetételében és kerítésfestésben segédkeztek pár óra erejéig. A sziklakert rendbetétele során kiszedték a gyomnövényeket a dísznövények közül, felkapálták a földet és kigereblyézték az elszáradt faleveleket a növények közül. A kertészkedés mellett a csapat másik fele a kerítést kezdte újjávarázsolni, amely szép új piros festést kapott. Miután a kertészkedők befejezték a munkát ők is becsatlakoztak a festési munkálatokba.

A munka kellemesen, a dolgozókkal és pár mondat erejééig a bentlakókkal való beszélgetéssel telt és egészült ki. Mindenki jó élményekkel gazdagodva távozott a helyszínről és lelkesen arra nézve, hogy még több ehhez hasonló programon vegyen részt a Szakkollégium.

Vatai Sára

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük