​NYATA 2021 Bodajk​

2021. augusztus 03., kedd

Ebben az évben 2021. július 29. és augusztus 1. között megrendezésre került a 24. NYATA, amin a Magyary Zoltán Szakkollégium 11 tagja vett részt. A Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiuma és a Széchenyi István Szakkollégium szervezte az országos szintű találkozót Bodajkon, amin közel 300 egyetemi hallgató és 30 szakkollégium képviseltette magát. A csütörtöktől vasárnapig tartó rendezvény során az ország különböző pontjairól érkező szakkollégisták szakmai és közösségi programokon vehettek részt, melyek elsősorban a tudásuk elmélyítését, a közösség építését és a kapcsolatok bővítését szolgálta.

Csütörtök délután megérkeztünk a Bodajki Falutáborba, ahol a regisztráció és a szobánk elfoglalása után megnyitották a tábort és elkezdődött a négynapos eseménysorozat. A tábor első napján az ismerkedés állt a középpontban és ehhez kapcsolódó programokon és játékokon vehettünk részt. Ennek megkoronázása az esti táncház volt, ahol mindenki elengedhette a mindennapok feszültségeit.

Pénteken, a reggeli után néhány szakkollégistának testmozgással kezdődött a nap, mások elindultak a Bodajki hegyekbe egy több kilométeres túrára, a hallgatók többi csoportjai pedig LEGO robotépítésben, életmód workshop-on és egy szakmai előadáson jelenhettek meg, ahol bepillanthattak a magyar innovációs ökoszisztémában nagy szerepet játszó egyetemi kutatás-fejlesztés kérdéskörébe. A több helyszínen zajló programok közül mindenki megtalálhatta a számára kedvező szórakozási illetve tanulási lehetőséget. Ebéd után további események következtek. Első körben a Magyary Zoltán Szakkollégium megmérettette magát egy Szakkolimpia nevű versenyben, ahol nagy sikereket ért el a csapat. Eközben egy másik helyszínen folytatódtak a tudományos előadások az innovatív bankolás, a Startup jelentősége és a digitális oktatás témáiban. Rendkívül nagy tudással és tapasztalattal rendelkező személyek beszélgettek megadott tárgykörökben. Párhuzamos helyszínen a szakkollégistáink kerekasztal-beszélgetésekben fejlesztették tovább meglévő ismereteiket innovatív témákban. Vacsora után sorversenyben próbálhatta ki magát a Magyary-csapat, ahol a verseny közepette a hallgatók kellemes hangulatban tudtak ismerkedni, beszélgetni. Ezután a borkóstoló következett, ahol az etyeki Orosz Gyula Pincészet mutatta be a termékeit.  A nap közös táncolással és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Szombaton jógával indítottuk a napot, eközben a többiek technológiai témakörökben hallgattak előadásokat és egy workshop keretein belül megtervezték az ideális szakkollégium épületét. Ebéd után a szakmai programokon az egészségügy, az űrkutatás jövője és az innovációban jelenlévő nők szerepe került központi témába. Párhuzamosan egy másik helyszínen a kibervédelem illetve a külföldi tanulás előnyei kerültek megtárgyalásra. Vacsora után egy kvízesttel, Árnyéknyúl koncerttel, rengeteg tánccal és megannyi élménnyel zárult a harmadik nap.

Az utolsó napon, reggeli után mindenki összekészülődött és elindultak a Magyary Szakkollégium tagjai Budapestre. Megannyi élménnyel, ismerettel, barátokkal és emlékekkel tértünk haza. Úgy gondolom, a NYATA széleskörű szórakozási és fejlődést segítő programokkal várt minket és a Magyary Zoltán Szakkollégium minden részét kiélvezte e lehetőségeknek, emiatt örömmel fogunk visszanézni erre a táborra.

Szücs Lotti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük