Mi is dobozolók vagyunk! Cipősdoboz akció 2022

2022. december 13., kedd

„Nem az számít, hogy mennyit adunk, hanem hogy mekkora szeretetet fektetünk az adásba.”

~ Teréz anya ~

A kiemelt idézet tökéletesen összefoglalja decemberi elhatározásunkat, a társadalmi felelősségvállalás terén. Idén is csatlakoztunk a Baptista Szeretetszolgálat rendezésében meghirdetett cipősdoboz akcióhoz, melyet hazánkban elsőként 2004-ben szerveztek meg. Hogy mi is ez pontosan? E kezdeményezéshez bárki kapcsolódhat, a célja, hogy minél több rászoruló gyermek kapjon ajándékot.

Szakkollégiumunk évek óta részt vesz a gyűjtésben, melynek első fázisai már novemberben elkezdődnek, és egészen odáig tartanak, míg egy gyűjtőpontra el nem jutnak csomagjaink, december közepén.

Szakkolisaink motivációja: Idén is tegyük szebbé a karácsonyt! Ezzel segítséget nyújtva mások számára. Ilyenkor általában felmerül a kérdés, hogy mit tegyünk egy-egy csomagba. Ebben az évben először, közösségi felületünkön, az Instagrammon külön story sorozatot indítottunk útjára, melyben napról-napra segítséget nyújtottunk a kapcsán, hogy mi is kerüljön a dobozokba. Itt is érvényesül a főszabály: Olyat adj, aminek te is örülnél! De leginkább az alábbi dolgokra van szükség:

játékok (labdák, kisautók, könyvek, plüssök, babák, kártyák),
iskolai eszközök (tollak, színesceruzák, ecsetek, festékek, füzetek)
higiéniai eszközök (fogkefék, fogkrémek, fésűk, tusfürdők, dezodorok)
édességek (szaloncukrok, csokoládék, nápolyik, müzliszeletek)
egyéb (képeslapok, sálak, sapkák, kesztyűk, zoknik, sporteszközök, matricák)

Illetve további pénztárcakímélő tippeket osztottunk meg társainkkal, hiszen valljuk be egyetemistaként nem árt okosan gazdálkodni bevételeinkkel.

Fáradozásaink nem voltak hiábavalóak, hiszen olyannyira aktívnak bizonyultunk a gyűjtés kapcsán, hogy összesen tizenhárom cipősdobozt sikerült megtöltenünk ajándékokkal.

Ki-ki a munka különböző szakaszaiból is kivehette részét, hiszen egy alkalommal összegyűltünk csomagolni, pakolni, majd a szállítást is meg kellett oldanunk a legközelebbi gyűjtőpontra, mely december 9-én történt meg, a Magyary Miszmösz előtt.  Úgy gondolom, ezek az önként vállalt munkával, feladatokkal eltöltött idők már-már közösségi időtöltésként funkcionáltak. Továbbá az ünnepi készülődés részeként is szolgáltak minket, segítve ezzel ráhangolódni az egyik legszebb és legmeghittebb ünnepünkre, a karácsonyra.

Ezúton is köszönjük minden szakkollégistánknak az erre fordított idejét, befektetett energiáját, illetve az adományát!

Ha még nem tetted meg, de te is szeretnél a dobozolók közé tartozni, egészen december 18-ig várják az ajándékokkal megrakott csomagokat országszerte a kijelölt adománypontokon! További információért tájékozódj az alábbi oldalon: https://ciposdoboz.hu/.

Ipacs-Szabó Noémi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük