„Kutassunk együtt!” – Kutatásmódszertani tréning

Április 12-én, pénteken Kutatásmódszertani tréninget szerveztünk, melyet Dr. Tóth Tamás, a Társadalmi Kommunikáció Tanszék oktatója tartott tagjainknak.

 

Az ilyenkor szokásos bemutatkozó kör, illetve a ki mit vár el az alkalomtól után, rögtön rátértünk a tréning központi témájára: a kutatásra.

 

Egy délelőtt alatt, rengeteg, a jövőben hasznosítható ismerettel lettünk gazdagabbak. Nemcsak a diplomamunka/szakdolgozat írás előtt állóknak volt hasznos a képzés, hanem azon tagjainknak is, akik mindezt még nagyon távolinak érzik.

 

Mindenkinek célszerű megtanulnia, hogyan kell helyesen hivatkozni, hiszen ez a tudás elengedhetetlen egy TDK dolgozat megírásához, éppúgy egy egyetemi beadandó megalkotásához is. Nagyon részletesen átbeszéltük, hogyan hivatkozunk, hogyan kell kinéznie egy bibliográfiának/irodalomjegyzéknek.

 

Ezenkívül betekintést kaptunk abba is, hogyan kell felépíteni egy tudományos írást, melyek azok az elemek, amelyek kihagyhatatlanok. Részletekbe menően megbeszéltük, mit érdemes tartalmaznia egy adott fejezetnek.

 

Majd áttértünk a módszertanra. Esett szó a kvalitatív tartalomelemzésről, a kvantitatív elemzésről, illetve mindkét módszer együttes alkalmazásáról, a kevert módszertanról is.

 

Köszönjük a tartalmas tréninget! Egy biztos, a most elsajátított munkamódszer hasznunkra válik!

 

Megvalósult a Nemzeti Tehetség Program keretében.

 

Ipacs-Szabó Noémi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük