Karrierutak: Beszélgetés Sidlovics Ferenccel,

a Gyermekvédelmi Intézményirányítási Főosztály vezetőjével

2023. április 14., péntek

2023. április 4-én A ’Versenyképes tudás és hatékony karriertervezés’ című kurzus keretei között egy újabb érdekes zárt eseménynek lehettünk részesei. A kurzus vezetője, Bokor András ez alkalommal Sidlovics Ferencet a Szociális- és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Gyermekvédelmi Intézményirányítási Főosztályának vezetőjét hívta meg a soron következő kurzusalkalomra. Ferencet sokan ismerhetik, hiszen munkaidőn kívül a Zanzibár zenekar gitárosaként tevékenykedik. Többek között a zenei karrier és közigazgatási hivatás összeegyeztethetőségéről is szó esett a panelbeszélgetés során.

A beszélgetés egy rövid életút ismertetéssel kezdődött. Ferenc arról mesélt nekünk, hogy az egyetemi évei alatt végzett kutatómunkájából hogyan nőtte ki magát a gyermekvédelem területén befutott karrierje. A gyermekvédelem témaköréhez ugyanis már egészen fiatalon közel került. Az egyetemi évei alatt vizsgálta a fiatalkorúak bűnözését és a gyermekkori deviáns viselkedést. Lelkesedése miatt oktatói hamar felfigyeltek rá és rövid időn belül már ő maga is oktatott a témában. Pedagógiai pályáját követően a közigazgatásban helyezkedett el, ahol – kisebb-nagyobb kitérőket leszámítva – a szociális igazgatásban, azon belül is a gyermekvédelem területén tevékenykedett és tevékenykedik is jelenleg.

Az eseményen szó esett arról, hogy hogyan lehet helyt állni a mindennapokban „több fronton”. Ezzel kapcsolatban Ferenc jó tanácsokkal látta el a szakkollégistákat. A panelbeszélgetést követő kérdésblokkban továbbá felmerült az a kérdés is, hogy Ferencnek miért pont a gyermekvédelem vált a „szívügyévé. Ennek okán mesélt a családi hátteréről, amely úgy gondolja hatással volt arra, hogy ezt a szakterületet választotta.

A kérdésblokk zárásaként Ferenchez egy nagyon érdekes kérdés is érkezett. A kérdés a következő volt: Volt bármi, amit megbántál abból, amit az eddig pályafutásod alatt megtettél? Ferenc egy rövid gondolkodást követően büszkén válaszolt rá. A válasz a nem volt. Az elért sikereire büszke, azok a hibák, amiket elkövetett pedig szintén ahhoz segítették őt, hogy az lehessen aki most.

Ferenc ezzel a zárszóval és sikerekben gazdag pályafutást kívánva zárta az eseményt, amely azt hiszem minden szakkollégista számára tanulságos volt. Ezúton is köszönjük Sidlovics Ferencnek, hogy időt szánt arra, hogy ellátogasson hozzánk és megosztotta velünk tapasztalatait és tanácsait.

Bednárik Boglárka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük