Kabinetfőnöki karrier és ami mögötte van

2023. március 25., szombat 

2023. március 23-án egy különleges szakkollégiumi zártkörű esemény részesei lehettünk. A ’Versenyképes tudás és hatékony karriertervezés’ című kurzus vezetője, Bokor András meghívására ellátogatott ugyanis hozzánk Hora Gerda Csenge, aki jelenleg Navracsics Tibor miniszter úr kabinetfőnöke és nem mellékesen volt NKE-s hallgató. A beszélgetés témái Gerda eddigi pályafutásának mérföldkövei és az ehhez kapcsolódó kihívások voltak, annak fényében, hogy ilyen fiatalon tölti be jelenleg ezt a vezetői pozíciót.

Egy kötetlen, jó hangulatú beszélgetős alkalom jött létre, ahol bepillantást nyerhettünk abba, hogy milyen a hétköznapinak semmiképp sem nevezhető élet miniszter úr mellett. Gerda karrierútján keresztül megismerhettük, hogy mely vezetői és személyes kompetenciák szükségesek ahhoz, hogy valaki képes legyen a kormányzat legmagasabb szereplői mellett fontos pozíciót betölteni. Kitértünk arra is, hogy milyen egy jó vezető és milyen jellemzői vannak egy megbízható kollégának. Ez a téma pedig szorosan kapcsolódik a kurzus tematikájához, így érdekes volt az eddigiekben tárgyaltakról, első kézből gyakorlati példákat is hallani.

Meghívott előadónk arról is beszélt, hogy milyen egyéni kihívásokkal kell szembenézni egy ilyen nagy felelősséggel járó állás betöltése közben. Gerda mesélt a kabinetfőnöki kinevezéséhez vezető út tapasztalatairól, valamint a munka-magánélet egyensúly megteremtésének lehetőségeiről.

Az alkalom végén a résztvevők lehetőséget kaptak a kérdezésre. A sok érdeklődőből és kérdésből is látszott, hogy valamennyiünket lázba hozott a téma, ami megfoghatóbb keretek közé helyezte az eddig megszerzett tudást. Véleményem szerint mindenki hatalmas motivációt, tudást és a későbbiekben is jól hasznosítható tanácsokat vitt magával az eseményről. 

Stemler Lili

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük