III. Magyary Konferencia 

2022. május 19., csütörtök

Az elmúlt hétvégén 2022. március 13-án megrendezésre került immár harmadik alkalommal a már- már hagyománnyá váló Magyary Konferencia. A Konferencia helyszínéül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Oktatási Épülete szolgált. A Konferenciára előzetesen 46 jelentkezést fogadtunk be, pénteken pedig 40 előadó prezentálta is kutatási eredményeit.

Az előadóknak 5 szekcióban volt lehetőségük benyújtani absztraktjaikat, ezek a következők:

Állam- és Jogtudományi szekció Szekcióvezető: Dr. Auer Ádám
Közgazdaságtani szekció Szekcióvezető: Dr. Szemlér Tamás
Szociológia és politológia szekció  Szekcióvezető: Dr. Szabó Máté Csaba
Nemzetközi kapcsolatok és biztonságpolitika szekció Szekcióvezető: Dr. Zachar Péter Krisztián
Kiberbiztonsági szekció Szekcióvezető: Dr. Bányász Péter

A Konferencia megnyitója egy kis csúszással 8:40-kor vette kezdetét, ahol Szakkollégiumunk igazgatója Dr. Szabó Máté Csaba köszöntötte a résztvevőket, majd Szakkollégiumunk elnöke Trnka Norbert az elnöki köszöntő után ismertette a konferencia menetét.

Több szekció két részletben került megtartásra, az előadók egy része délelőtt tarthatta meg előadását, majd déltől egy állófogadásra invitáltuk meg a résztvevőket. Az ebéd után megkezdődtek a szekciók délutáni részlegei, ahol szintén sok érdekes és színvonalas előadást hallgathattunk meg. Az előadóknak 15 percük volt prezentációjuk megtartására, ezt egy 5 perces kérdés szekció követett, ahol a szekcióvezetőn kívül a közönségnek is lehetősége volt az esetleges kérdések feltételére. Az esemény 16:00-kor fejeződött be, és a legtöbbünk nevében állíthatom, hogy nagyon szép emlékekkel zártuk le a pénteki napot.

Az előadóknak és a szekcióvezetőknek hálásán köszönjük, hogy hozzájárultak a konferencia sikerességéhez, illetve szeretnénk megköszönni minden résztvevőnek, akik érdeklődésük végett vettek részt a konferenciánkon!

Körmendi Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük