I. Magyary konferencia

2020. október 2-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Oktatási épületében tartottuk meg az I. Magyary Konferenciát, mely tudományos konferencia szakkollégiumunk szervezésében került megrendezésre.

A Magyary számára a közösségépítés mellett mindig is kiemelten fontos volt tagjainak tudományos életben való aktív részvétele, ezért egy interdiszciplináris tudományos konferencia létre hívása már egy ideje megfogalmazódott a szakkollégium életében. Sajnálatos módon azonban a vírushelyzetre való tekintettel a részvételt az előadók és szekcióvezetők körére kellett szűkítenünk.

A konferencia felépítése egy majd egésznapos programsorozatot foglalt magába, ahol az előadások két szakaszban, egy délelőtti és egy délutáni szakaszban zajlottak. A konferencia interdiszciplináris jellegének érdekében az előadások nyolc szekcióban (Államelmélet,  Közgazdaságtan,  Alkotmányjog, Szociológia, Politológia, Nemzetközi kapcsolatok, Biztonságpolitika, Kiberbiztonság) zajlott. Konferenciánk mérlege 27 előadó 6 szakkollégium és 1 diákszervezet képviseletében, amelyre – különösen a pandémiás helyzetre való tekintettel – igen büszkék vagyunk. Többen, akik nem tudták vállani a személyes jelenlétet, digitális formában is megtartották előadásaikat.

Mint előadó, számomra és még sokak számára is ez volt az első tudományos jellegű konferenciája. Úgy vélem, hogy minden olyan hallgató számára, akik az egyetemi tudományos életüket szeretnék elmélyíteni, a Magyary Konferencia egy csodálatos lehetőséget jelentett. Egy ilyen esemény kiváló alkalmat biztosít arra, hogy több szempontból megismerjük a kutatás, a tudományos munka és az előadás szépségeit, továbbá nehézségeit is. Mindezt pedig egy komoly tudományos közegben, más előadók és felkészült szekcióvezetők kísértében. Bátorítom minden hallgatótársamat arra, hogy próbálja ki magát hasonló rendezvényeken, mert rengeteg – elsősorban szellemi – tekintetben képes fejleszteni.

Bízunk benne, hogy a Magyary Konferenciával sikerül hagyományt teremtenünk. Köszönjük az összes szervezőnek, előadónak és szekcióvezetőnek a munkáját!

Találkozzunk jövőre a II. Magyary Konferencián!

Trnka Norbert

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük