HR a művészetben avagy művészet a HR-ben?

2023. április 26., szerda

2023. április 25-én A ’Versenyképes tudás és hatékony karriertervezés’ című kurzus keretei között egy újabb érdekes zárt eseménynek lehettünk részesei. A kurzus vezetője, Bokor András ez alkalommal Dr. Kovács Zsófit hívta meg a soron következő kurzusalkalomra.

Zsófi jogi és humánpolitikai vezető, aki 15 éve a Magyar Állami Operaházban dolgozik. A beszélgetés témája az ő karrierútja volt, valamint betekintést nyerhettünk az Operaház sokak számára misztikus világába. Meglepő volt hallani, hogy hány ember és mennyi szervezés szükséges egy-egy darab megszületéséhez. Mindennek óramű pontossággal kell működnie és valahogy össze kell hangolni a kőbe vésett szabályokat a művészek szabadságával. Többek között ennek kihívásairól és a rugalmasság, gyors alkalmazkodás fontosságáról beszélgettünk.

Zsófi HR-es tapasztalata révén jó tanácsokkal látott el minket az állásinterjúra való felkészülés kapcsán. Kitért arra is, hogy milyen egy jó önéletrajz és milyen információkkal érdemes helyettesíteni a hangzatos, de üres szavakat. Ez mindenki számára hasznosnak bizonyult, hiszen kezdő munkavállalóként még sokunknak nincs tapasztalata ilyen szituációkban.

A beszélgetés egy esetmegoldással zárult, aminek során közösen próbáltunk megoldást találni a munkavállalói jóllét kérdésére. Ezzel egy kicsit gyakorlati oldalról megközelítve és összefoglalva az eddig megbeszélteket.

Az ötleteléssel és néhány jó tanáccsal zártuk az eseményt. Úgy gondolom, hogy mindenki motiváltan és kicsit tudatosabban távozott az eseményről. Ezúton is köszönjük Zsófinak, hogy időt szánt arra, hogy ellátogasson hozzánk és megossza velünk a tapasztalatait.

Stemler Lili Fanni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük