Felvételi Mentorprogram – KOORDINÁTOR SZEMMEL

Nagy reményű évfolyammal zártuk a 2023-mas felvételit a Magyarynál. Bízom benne, hogy a felvett tagjaink otthonra fognak találni nálunk, és tovább öregbítik a szakkoli hírnevét. De hogy is kerültek be hozzánk?

 

Idén is a szokásos sémát követte a mentorprogramunk: részt vettünk a Szakkolis esten, ahol egy kerekasztal beszélgetés keretében az érdeklődők a másik két ÁNTK-s szakkolival együtt, a miénkről is megtudhattak egy s mást a jelenlegi Elnöktől. Megnyitottuk a felvételi eljárást, és izgatottan vártuk a felvételizni vágyók lapjait: ám nem állt meg itt a toborzás, hisz tartottunk egy saját Infóest & Moziestet, ahol egy 40-45 perces előadást követően megnéztük a Brian életét, majd tovább vándoroltunk egy kötetlen ismerkedésre, egy törzshelyünknek tekintett helyszínre, ahol első ízben tudtunk beszélgetni a jelentkezőkkel.

 

Lezárult a jelentkezés, és október első hetén megtartottuk az Ismerkedős estünket, ahol a mentoráltak megismerkedhettek mentoraikkal és testvércsapatukkal, bemutatkoztak egymás előtt, és különböző ismerkedős játékokkal mulatták az időt; mindenki kedvenc Igaz/Hamis játéka is előkerült.

 

Szombaton, október 7-én ellátogattunk egyik mentoráltunk szülővárosában, ahová előző tavasszal terveztünk kirándulást, de érdekes módon pont akkor került újra megszervezésre, mikor egy “helyi legény” is csatlakozott a csapathoz. Az eredeti szervezőnk, Viki, kiegészült segítőjével, a földi Vitéz Bonyai Danival, és ketten kalauzoltak minket Gödöllőn át. Megtekintettük az időszakos Sissi-kiállítást, sétálgattunk a kastély parkjában, beültünk ebédelni, majd a Karavellába, a város leghangulatosabb kávézójába. Jó volt újra kiruccanni együtt, és végre volt idő mindenkivel beszélgetni egy kicsit.

 

Következő héten pénteken kirándulni indultak a Julianus – kilátóhoz a bátor vállalkozók, vasárnap pedig egy Airsoft mérkőzésen vehettek részt két másik szakkollégium tagjaival kiegészülve. Részletekért lapozzatok az aktuális beszámolóhoz!

 

Hétfőn, október 16-án a kari szervezésű 6-os túrán vettünk részt, és lesöpörtük a többi csapatot. A túra a zenefelismerői képességeinket, a versírói vénánkat és fizikai teljesítményünket is próbára tette, de a Magyary ismét bebizonyította, hogy összedugva a buksijainkat többek vagyunk. Azon a héten csütörtökön még egy Társasest került megszervezésre, ahol alszik a várost és parasztactivity-t is játszottunk.

 

 A közönségfavorit vetélkedőnk sem maradhatott el: a III. Magyary Bajnokság a három mentorcsapat és a kétszeres címvédő Cserépváza Ebek erőpróbája volt, ahol a szokásos fordulók kerültek megrendezésre. Itt igazán kijött, egy-egy mentorált mennyire illeszkedett be a közösségbe, illetve mennyire mert újkeletűen gondolkodni egy-egy feladat kapcsán. Az estet a kétszeres bajnokok újrakoronázásával zártuk.

 

Október utolsó hetén került megrendezésre a Pizzaest X Halloween estünk, illetve páran előtte a World Press Photo kiállítást is megtekintettük. Ki merem jelenteni, hogy mindenki kedvenc kosztüme a Shrekből ismert Vakegerek volt, Stemler Lili mentorunk és mentoráltjai, Hegedűs Lilla és Treszkony Peti előadásában. Illetve Mátyás Flóra, aki jelenleg Szakmai Vezető a Magyarynál, idén is elkészítette a szupercuki halloweeni kekszeit. A konyhatündérek, kosztümben vagy anélkül, közben lelkesen gyúrták a pizzatésztát, rendezgették a feltétet, vagy szórták a sajtot a finomabbnál finomabb pizzákra, a tészta receptjét Vikitől lehet elkérni.

 

Közvetlenül másnap Bevonóra indultunk. Szakadt az eső, hideg volt, de jókedvűen zötykölődtünk a buszon és a vonaton egészen Bodajkig. A táborban további játékokkal és szakmai blokkal töltöttük az időnket, valamint közös főzéssel. Zenét hallgattunk, táncestet tartottunk, és az igazi veteránok hajnali kettőtől négyig egy házi szervezésű techno partyban is részt vehettek. Vasárnap jóidőre, jókedvűen értünk vissza Pestre.

 

Legközelebb zárt eseményen, illetve a mentoráltak szakmai beadandójuk prezentálásakor találkoztunk. Itt mindannyian megismerhettük a mentoráltak előadói képességeit, páran még interaktív előadást is bevállaltak. Igazán változatos témákat hallgathattunk meg a mentoráltaktól, nem kevés jövendőbeli kutatási téma is felmerült.

 

A következő héten zártuk a nyolchetes mentorprogramot, a Szóbeli Felvételi Fordulóval, ahol szakmai és általános kérdéseket kellett megválaszolni a mentoráltaknak. A Felvételi Bizottság végtelenül barátságosan fogadta az izguló mentoráltakat is, és a végére mindenki jókedvűen hagyta el az irodát.

Végül, mielőtt eredményt hirdettünk volna, egy utolsó záróprogramként Teaházat szerveztünk a kollégiumban, ahol mindenki megoszthatta kedvenc pillanatait a felvételiről, és kicsit relaxálhattunk a zh hetek előtt.

 

Ezúton is köszönöm mindenkinek a legkisebb segítséget is, amivel hozzájárult a Mentorprogramhoz! Köszönöm a mentoráltaknak, akik velünk maradtak, és immár Magyarysok, hogy bevállalták ezt a kalandot! Köszönöm a Kabineti tagoknak az együttműködést, hogy összehoztuk idén is ezt a színvonalat!

 

Szabó Anna Viktória

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük