Évzáró Közgyűlés 2021 Tata – Héreg  

2021. július 19., hétfő

Idén 2021. július 15 és 18-a között került megrendezésre Évzáró Közgyűlésünk programsorozata, mely helyszínéül idén is Tata és Héreg szolgált. Első állomásunk Tatán, a Cifra Malomnál volt esedékes. Szakkollégistáink találkoztak a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság (MZNT) képviselőivel, és Magyary Zoltán szobránál közösen egy koszorút helyeztek el, ezzel tisztelegve névadónk emléke előtt. Ezután utunk a tatai Városházára vezetett, ahol módunk volt Tata város alpolgármesterével, Rigó Balázzsal találkozni, illetve megismerkedhettünk az MZNT tevékenységeivel, terveivel, mindezek után pedig még egy finom ebédre is megvendégeltek bennünket. Tatán az utolsó programunk az Eszterházy-kastély látogatása volt, ahol két csoportban egy-egy idegenvezető vezetésével volt lehetőségünk a kastély körbejárására. A tati programok után elköszöntünk a várostól, és tovább folytatódott utunk, ezúttal Héregre. Itt elfoglaltuk a szállásunkat, kipakoltuk csomagjainkat, majd egy kis szabadidő után elkezdtük a felkészülést az estére betervezett közös szalonnasütésre. Este fél hét magasságában megérkeztek vendégeink, majd az MZNT képviselőivel és a héregi polgármesterrel, Nieszner Józseffel közösen elsétáltunk a Magyary emlékét őrző kopjafához, ahol szintén megemlékeztünk névadónkról. A szállásra visszatérve vendégeinkkel megkezdtük a szalonnasütést a közös vacsora keretében, ami állíthatom, hogy nagyon jó hangulatban telt el. A 2020-as Magyary-díj átadójára is sort kerítettünk, melyben Szakkollégiumunk két tagja részesült, Dancsok Petrána és Aracsi Valentinnak ezúton is gratulálunk! Vendégeink távozása után megkezdődtek a szabadprogramok. Volt, aki éjszakáig a tűz körül beszélgetett, de akinek egy kis agytornához volt kedve, csatlakozhatott Dr. Szabó Máté Csaba, Szakkollégiumunk igazgatója által levezényelt kvízesthez.

A második napon a közös reggeli után megkezdődött a szakkollégiumi workshop, mely keretében ötleteltünk Szakkollégiumunk jövőjéről, annak sikeressé tételéről. Az ötletelés öt csoportban, öt különböző témában zajlott, mint például a TDK helyezésekről való értekezés, szakkollégiumi marketing stratégia, munkacsoportok működésének kiértékelése, tagdíjakról és együttműködéseinkről való eszmecsere, illetve a vírushelyzet utáni élet újraindítása. A kiscsoportos beszélgetések lezárásával a közös ebédre került sor. Egy rövid szünet után következett a csoportok beszámolója, annak kiértékelése a plenáris ülés keretén belül. Itt mindenkinek alkalma volt ismertetni saját véleményét a közönséggel, illetve új ötletek is felmerültek. A workshop, ahogyan a plenáris ülés is, eredményesen telt, minden csoport igyekezett minél mélyebbre menni az adott témán belül, illetve a felmerülő problémákra is igyekeztek megoldásokat javasolni. A Szakkollégium jövőjéről szóló közös megbeszélés kissé elhúzódott – a téma fontosságából adódóan – így a plenáris ülés végét a közös vacsora jelentette. Szakkollégiumunk a közösség erősítésének jegyében idén előszőr bajnokságokat is rendezett. A jelenlévők egy része előzetes jelentkezés alapján az I. Sörpong Bajnokságon vett részt, mások pedig az I. Léggitár Bajnokságon mutatták be tehetségüket, de a leglelkesebbek mindkét versenyen örömmel részt vettek. Először a Sörpong Bajnokságra került sor, majd az elődöntő után következett a Léggitár Bajnokság, ahol, hogy még színesebb legyen az est, Szakkollégiumunk néhány tagja közösen egy bandát alapított, s mint „sztárfellépők” egy (lég)koncertet adtak a jelenlévők örömére. A Bajnokság lezárult, és a zsűri pontjai alapján született meg a nyertes. Míg összegezték a zsűri pontszámait, a döntő meccsel tovább folytatódott a Sörpong Bajnokság, ahol egy nagyon izgalmas összecsapásnak lehettünk a tanúi. Egyik csapat sem szerette volna engedni a győzelmet, végül egy hajszál híján, de eldőlt, ki a jobb. Az est záróprogramja az elmaradhatatlan eredményhirdetés volt, ahol a nyertes csapatok megkapták megérdemelt nyereményüket: egy-egy oklevéllel, a sörpong bajnokság nyertesei fél kiló kenyérrel, a léggitár bajnokság győztesei pedig egy felfújható gitárral gazdagodtak, majd a bajnokok közös ünneplése következett.

A harmadik napon a leglelkesebbek egy reggeli nyújtó jógaórán vehettek részt a fittség jegyében, Szakkollégiumunk korábbi elnökének vezetésével. Majd a közös reggeli után szabad, illetve félszervezett programok következtek. A nap leginkább a délutáni Évzáró Közgyűlésről szólt, melyre már a délelőtt folyamán elkezdődtek az előkészületek. A legjelentősebb esemény az ebéd után már kezdetét is vette, melyre nagy örömünkre szolgált, hogy plusz 3 fő online is becsatlakozott. A Közgyűlésen meghallgattuk az évértékelő beszédeket, beszámolókat, szavaztunk az egyes napirendi pontokról, majd a Közgyűlés vége felé sor került a kabineti pozícióra jelentkezők pályázatának ismertetése, miután a tisztújítás is megtörtént. A kabinet teljes egészében lecserélődött. A leköszönő elnök Kiss Adrienn, helyére Trnka Norbert lép. A leköszönő szakmai vezetőt, Torda Sztellát a sikeresen megválasztott Szücs Lotti váltja, úgy ahogy a leköszönő pénzügyi vezetőt, Garamvölgyi Dávidot Vatai Sára. A leköszönő titkár, Csibor Ferenc pozícióját Kecskeméti Zoltán veszi át. Illetve a kommunikációs vezető szerepében is változás történt, Sivák Veronika utódja Körmendi Anna lett. Ezúton is szeretnénk megköszönni a Kabinet egy, illetve két év áldozatos munkáját, egyúton szeretnénk sok sikert kívánni az újonnan megválasztott Kabinetnek! A Közgyűlés az Alumniba vonulók búcsúztatójával zárult, ezt követően a közös vacsora következett. Az est további részében közös ünneplés vette kezdetét az év lezárásának jegyében.

Az utolsó napon a reggelit követően mindenki összepakolta csomagjait. Sort kerítettünk a szokásos csoportkép elkéeszítésére is, majd hosszas búcsúzkodás után elhagytuk a szállást. Úgy gondolom, a csapat nagyon szuper és izgalmas négy napon van túl, és hogy az Évzáró Közgyűlés rendkyvül sikeresen zárult – talán szólhatok itt mindenki nevében.

Körmendi Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük