Bólyai Konferencián jártunk 

2023. április 19., szerda

Idén, immár 27. alkalommal rendezték meg a Bolyai Konferenciát, az ELTE Bolyai Kollégiumában, melynek időpontja április 15-16. volt. Szakkollégiumunkat hatan képviselték: Dobrosi Dávid, Herczeg Fanni, Ipacs-Szabó Noémi, Mátyás Zoé, Németh-Sámik Anna Dorottya, Stemler Lili Fanni. A kétnapos multidiszciplináris hallgatói konferenciára bármilyen tudományos témájú előadással, illetve poszterrel lehetett jelentkezni. Szakkollégistáink közül Noémi és Dávid az alábbi címet viselő poszterekkel pályáztak:

  1. – Pöttyös: Generációk kedvence
  2. – Digitális ajándékdobozok: egyszerű szórakozás vagy a szerencsejáték új formája?

Humán tudományok szekcióban, Ki véd meg a Googletől? – a digitális szolgáltatók jogi szabályozásának jövőjéről című kutatási témáját mutatta be Anna.

Politika és jog nevet viselő szekcióban Zoé, Fanni és Lili által a következő tárgykörök kerültek bemutatásra:

  1. – A horvát holokausztért felelős elkövetők felelősségre vonása
  2. – Afganisztán helyzete – múlt, jelen, jövő
  3. – A hazai nyugdíjrendszer felépítése és fenntarthatósága.

Ezúton is köszönjük a szervező szakkollégiumnak a lehetőséget a részvételre! Nagy tapasztalás volt mindannyiunk számára: Amellett, hogy a minket érdeklő témákat, kutatási eredményeinket megoszthattuk egymással, kipróbálhattuk magunkat előadói szerepkörben is. Pozitív élményekkel gazdagodtunk, valamint a minket ért impulzusok hatására, motivációt szereztünk tudományos tevékenységeink folytatásához! Gratulálunk a résztvevőknek!

Ipacs-Szabó Noémi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük