Bevonó hétvége 2022 

2022. november 16., szerda

Minden őszi félév egyik legmeghatározóbb, legeseménydúsabb és legemlékezetesebb programja a mentorprogram keretei között megrendezésre kerülő bevonó hétvége. A Bevonó hétvége alatt a szakkollégisták és a mentoráltak egy programokban dús hétvégét töltenek el együtt, és ez idén sem volt másképpen.

A hétvégét (2022.11.11.-2022.11.13.) tagjaink és mentoráltjaink Vértesbogláron töltötték, ahol a kissé hideg idő ellenére is aktívan telt el ez a pár nap. A reggeli korai indulást követően egy hosszabb út vezette el a csapatot a tábor helyszínére, ahol már első nap sorversenyekkel indult. A versenyhangulatot tovább szította a sorversenyek után megrendezésre kerülő, úgynevezett hercegnős játék, ahol mindenki próbára tehette a küzdőszellemét. A játékok kellő bemelegítésként szolgáltak a nap második nagyobb szabású programjához, ami egy túra volt. A túrára való lelki felkészülés gyanánt pedig lelkes gyilkosozásba (a szakkollégisták kedvenc és nagy hagyományra visszatekintő játéka) fogott a csapat.
Mindezek után a vállalkozó szelleműek a Csákvári-barlanghoz látogathattak el. Az őszi táj és a kellemes túra jó beszélgetéseknek és közös poénkodásnak adott helyt. A jókedvet szerencsére az sem szegte, hogy a visszafelé vezető úton, a buszhoz már futólépésre kellett váltania a csapatnak. A megfáradt vándorokat pedig a csapat pár tagja finom vacsorával, chilis babbal várta haza. Az éhes csapat azonnal letámadta a teli lábosokat, és egy nagy kört alkotva, a vacsora mellett izgatott beszélgetések között ismerkedhettünk egymással.
A vacsora után a mentoráltak egy nagyon színvonalas előadást hallgathattak meg Torda Sztellától, aki már évek óta erősíti a szakkollégiumunk kötelékét. Sztella mesélt arról, mit adott neki a magyary és hogy ennek köszönhetően milyen személyiségfejlődésen ment keresztül, aminek eredményeként egy sikeres tudományos, szakmai utat tudhat már most maga mögött.
Az előadást egy rövid kvízest követte, ahol a csapatok magyary életével, munkásságával kapcsolatosan mérhették össze tudásukat egymással.
Mindezeket követően a szomjas társaság egy bartender versenyt tartva fokozta az este izgalmait. A bartenderek, remekműveiket bemutatva a zsűri meghozta döntését arról, hogy kinek a főzetét ítéli a leginkább egészségre ártalmasnak, majd az este további részében táncos mulatságok következtek. mindenki legnagyobb örömére sor került limbo versenyre és risza viadalra is, ami az este méltó lezárásának minősült.


A második napon már sokkal inkább a szakmaiságnak szenteltük magunkat. A délelőtti órákban megrendezésre kerültek a már hagyománnyá váló workshopok, ahol a csapatok tagjainak feladata volt, hogy felvázolják azt, hogy szerintük milyen/hogyan nézne ki az ideális oktatási rendszer. A csapatoknak a témában kellett felkészülniük egy prezentációra, ahol saját ötleteiket kellett bemutatniuk a zsűri tagjai számára. A csapatok kreatív ötletekkel álltak elő, és én mint zsűri tag nagyon nagy élvezettel hallgattam végig lelkes előadásaikat a témájukkal kapcsolatosan. Összességében minden csapat jól teljesített a workshopok során, amelyet a kabineti állomások című program követett. A mentoráltak a program keretei között a szakkollégium vezetésével kapcsolatosan hallhattak rövid beszámolókat, és feltehették kérdéseiket a kabineti tagok felé.
Az utolsó közös éjszakánkat, pedig nem is zárhattuk volna másképpen, mint a már-már hagyománnyá váló Magyary Szépségverseny megtartásával. A zsűri tagjai Puzsér Róbert, Tóth Gabi, Alföldi Róbert és Csobot Adél szerepeibe bújva értékelték a versenyzők teljesítményét több kategóriában is, mint például stílus, kreativitás, előadói és táncos készségek. A jó hangulatért viszont természetesen nem csak a zsűri, hanem az est házigazdája felelt, aki szuper feladatokat állított össze, és idén is színvonalas programtervvel készült a versenyre.
Nagyon szoros verseny volt hiszen a versenyzők hihetetlenül jól szerepeltek a versenyszámokban, de talán ki merem jelenteni, hogy az eredmények tükrözték a versenyzők munkáját. Gratulálunk ezúton is a nyerteseknek! Az este további részében a táncon kívül baráti beszélgetések között mulattuk át az estét, ami közel hozta egymáshoz a csapatot. A jó hangulatnak pedig a másnapi korai indulás sem szabta határát.

Úgy gondolom a hétvége nagyon jó hangulatban telt és mindenki pozitív emlékekkel gazdagodott, de én személy szerint biztosan állíthatom, hogy csupa boldog és kellemes emlékkel tértem haza másnap. 

Bednárik Boglárka

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük